Wat Nederlanders doen in hun vrije tijd

De lezing wordt gegeven door Sanneke van Hassel, die samen met fotograaf Folkert Koelewijn de expositie VRIJ. Wat Nederlanders doen als ze niet werken, heeft samengesteld en auteur is van de gelijknamige column in NRC. Het bijwonen van de lezing kost € 2 pp, te voldoen bij het museum. Toegang museum volgens de reguliere toegangsprijs, MK geldig. Vooraf voor de lezing aanmelden is aan te raden (alleen via info@historischmuseumdenbriel.nl)

Zondag 24 maart is de laatste dag van de Cultuurweek Voorne aan Zee, dat het thema “Kleurrijk Voorne aan Zee” heeft meegekregen. In Brielle kan men kennismaken met verschillende Nederlanders en hun hobby’s. In het bijzonder hobby’s van de oudere inwoners in de gemeente Voorne aan Zee. De lezing maakt deel uit van de Cultuurweek en is onderdeel van een gevarieerd middagprogramma dat Welzijn Ouderen en het Historisch Museum in Den Briel speciaal voor de doelgroep ouderen hebben samengesteld. Het programma is als volgt:

  • Start om 13.00 uur in Historisch Museum Den Briel, Markt 1 in Brielle en bezichti-ging van de tentoonstelling Wat Nederlanders doen als ze niet werken.
  • Rond 13.30 lezing door Sanneke van Hassel
  • Deelnemers worden met de paardentram naar het Bolwerk in de Van Sleenstraat gebracht. Daar zijn de hobby’s van de oudere inwoners uit de gemeente Voorne aan Zee te bewonderen. Onder het genot van koffie met wat lekkers zijn de hobby-ervaringen met elkaar te delen.
  • Rond 16.00 uur is het programma ten einde.

De kosten voor deze middag bedragen € 7,50 pp, te voldoen bij Welzijn Ouderen/het Bolwerk.

Aanmelden voor het totale middag programma kan tot 15 maart bij Annette van Ravens of Isabelle Miltenburg via 0181-728281 of per mail naar welzijnouderen@catharina.nl.
Vervoersmogelijkheden zijn bespreekbaar.

GEZOCHT Ouderen met een kleurrijke, bijzondere, leuke, waardevolle, mooie, interessante of grappige hobby, die dit graag met anderen willen delen. Mensen van 65 jaar en ouder kunnen zich voor 15 maart bij Welzijn Ouderen opgeven. De hobby’s worden in beeld gebracht en tentoongesteld in het Bolwerk aan de M.H. Trompstraat.