(Door onvoldoende belangstelling is deze excursie niet doorgegaan).

De excursie dit jaar zal ons op donderdag 7 september brengen naar Leiden, de Sleutelstad.

Een bijzondere stad met een heel interessante geschiedenis. Groot geworden door de lakenindustrie en handel was het in de Gouden Eeuw, op Amsterdam na, de grootste stad van Nederland. Tevens is het de oudste universiteitsstad van de Noordelijke Nederlanden. Een stad die vóór Oranje koos en onder burgemeester Van der Werff onder een langdurig Spaans beleg heeft geleden waarbij een derde van de bevolking omkwam.

Op 3 oktober 1574, dus twee jaar na Den Briel, werd Leiden door de Geuzen ontzet en werden de Leidenaren van de hongerdood gered door het bekende ‘haring met wittebrood’ en hutspot.

Ook de stad waar heel wat beroemdheden zijn geboren onder wie Rembrandt van Rijn en veel wereldberoemde wetenschappers. De stad waar in 1807, met een geweldige klap, het kruitschip de lucht in vloog met veel doden en een ravage tot gevolg.

Het was Willem I die in 1818 het Rijksmuseum voor Oudheden stichtte. De grote verzameling van archeologische artefacten van over de hele wereld is van grote invloed geweest op onze eigen cultuur in Nederland. Dit museum gaan we bezoeken en hopelijk zien we nog veel meer interessants. Als uw nieuwsgierigheid is gewekt, aarzel dan niet en ga mee!

Hoe meer zielen hoe groter het plezier, het versterkt de onderlinge band en hoe groter de groep hoe meer er is te besteden voor ons eigen Brielse museum.

Ruim voor vertrek worden alle deelnemers uitgebreid geïnformeerd. We hopen u te zien op 7 september.

De kosten zijn: Voor een lid € 49,50 en voor een introduce(e) € 54,50.

Opgave voor de excursie kan door betaling op onze bankrekening: NL20 INGB 0000 2087 92.

Na ontvangst van de betaling volgt inschrijving op de deelnemerslijst. U krijgt geen bevestiging van inschrijving.

Meld je aan voor 15 augustus!

Terug naar website