nwe-kop-site.jpg


AGENDA

25 april 2018 - LEZING VIERPOLDERS
aanvang: 20.00 uur - locatie: Stadhuis, Markt 1, Brielle - toegang: vrij


Woensdag 25 april houdt Historische Vereniging de Brielse Maasmond haar Algemene Ledenvergadering. Voorafgaand hieraan geeft de heer Frans Lugtenburg een lezing met als titel 'Vierpolders rond de jaren zestig'.

Frans Lugtenburg, inwoner van Vierpolders, publiceerde onlangs een boek over het dorp in de jaren zestig. Het was een periode waarin er veel veranderde in de Nederlandse samenleving, wat ingrijpende gevolgen had voor een kleine dorpssamenleving als Vierpolders. De auteur putte uit verhalen van inwoners en deed onderzoek in het Streekarchief. Hij schetst een uniek tijdsbeeld met aandacht voor sociale structuur, openbaar bestuur, onderwijs, verenigingsleven en de middenstand.

Tijdens de lezing zal Lugtenburg vertellen over de inwoners die hij interviewde, over hun levensverhalen en hoe zij de omwenteling van de jaren zestig beleefden. Een interessante historische schets, die veel herinneringen zal oproepen, ook voor wie niet in Vierpolders geboren en getogen is. Na afloop kunt u het boek van Frans Lugtenburg aanschaffen en laten signeren.