nwe-kop-site.jpg


AGENDA

14 juni 2018, Excursie naar Soesterberg

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg haakt aan bij de herdenking van het begin van de Opstand, 450 jaar geleden. In het kader daarvan is een expositie te zien over Willem van Oranje als veldheer. Een mooie bestemming voor onze volgende excusie!

Bij het museum in Soesterberg denken velen meteen aan tanks, straalvliegtuigen en mobiele raketinstallaties. Maar onze leden zullen vooral geïnteresseerd zijn in de wapens waarmee Willem van Oranje als kind al leerde omgaan: zwaard, piek, hellebaard, dolk en rapier. De tentoonstelling laat zien hoe Willem aanvoerder werd van het verzet tegen de Spaanse overheersing. Daarnaast is er in het Nationaal Militair Museum natuurlijk veel meer te zien wat de moeite waard is.

Programma excursie 14 juni

08.30 verzamelen parkeerterrein bij Jumbo
09.00 - 10.30  busrit en aankomst Soesterberg
10.30 - 11.15 koffie/thee met appeltaart in Stoeterij te Soesterberg
11.30 - 13.00 bezoek tentoonstelling en museum
13.00 - 14.15 lunch met drie broodjes, kop soep, koffie/thee
14.15 - 15.30 bezoek tentoonstelling en museum
15.30 - 17.00 vertrek van Soesterberg, reis naar Brielle
17.00 aankomst Brielle

 

 
Kosten deelname

30 euro per persoon - voor leden
40 euro per persoon - voor niet-leden


Wij vragen u het bedrag voor 22 mei aanstaande over te maken op rekening van Historische Vereniging De Brielse Maasmond: NL20INGB0000208792, onder vermelding 'Excursie Soesterberg'. Als u lid bent, vergeet dan niet uw lidmaatschapsnummer te vermelden.

Toegang museum niet inbegrepen; heeft u een museumjaarkaart? Vergeet niet deze mee te nemen.
Het aantal plaatsen is beperkt; datum van ontvangst deelnamegeld bepaalt de volgorde van aanmelding.

Nog geen lid?

Als u zich nu opgeeft als lid, geldt voor u ook het ledentarief. Bovendien steunt u onze vereniging en profiteert u van de andere voordelen van het lidmaatschap. Hier vindt u meer informatie.
Als u zich als nieuw lid aanmeldt, maak dan het bedrag voor uw lidmaatschap en de excusie apart over.

U kunt zich hier opgeven als lid.


Willem van Oranje, zijn vrouw Anna van Egmont en mopshondje Pompey
(foto: Nationaal Militair Museum)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JUBILEUM

Onze vereniging bestaat dit najaar zestig jaar. Uiteraard vieren we dit met onder andere een feestelijke jubileumavond op 25 oktober in het Brestheater. Het programma blijft nog even een verrassing, maar de avond wordt in ieder geval 'leuk en leerzaam'.