nwe-kop-site.jpg

JUBILEUM


Dit jaar bestaat Historische Vereniging De Brielse Maasmond zestig jaar. Op 22 oktober 1958 kwam een gezelschap bijeen in het voormalige woonhuis van Maarten Harpertsz. Tromp - later Hotel De Nymph - aan de Voorstraat in Brielle. De ontwikkeling van Europoort en Botlek zou grote veranderingen teweeg gaan brengen en men maakte zich zorgen over het verdwijnen van 'het streek-eigene'. Daarom besloot men de vereniging Vrienden van het Trompmuseum op te richten. In de loop van de tijd veranderden zowel het museum als de vereniging enkele keren van naam.

Jubileumavond 25 oktober 2018

Uiteraard vieren wij dit najaar onze zestigste verjaardag, met onder andere een feestelijke jubileumavond in de raadszaal van het (oude) stadhuis aan de Markt. Het programma blijft nog even een verrassing, maar de avond wordt in ieder geval 'leuk en leerzaam'.

Vier mee!

Noteer 25 oktober alvast in uw agenda. We hopen dan natuurlijk zoveel mogelijk leden te kunnen begroeten. Heeft u familie of kennissen die interesse hebben in de geschiedenis van Brielle en omgeving? Geef ze op als lid en kom gezellig samen naar het Brestheater. Klik hier voor opgave.

Heeft u mooie herinneringen aan Brielle/Vierpolders/Zwartewaal uit 1958? Of (jeugd)foto's van uzelf of bekende Briellenaren uit die tijd? Deel ze op Facebook van Historische Vereniging de Brielse Maasmond. Ga hier naar de facebookpagina.